FORSTÅ VIDENKSABEN & PSYKOLOGIEN BAG COACHING 
- en integrativ coaching praksis baseret på evidensbaseret coaching psykologi

MASTERUDDANNELSEN I EVIDENSBASERET COACHING PSYKOLOGI

 Uddannelsen

På masteruddannelsen i evidensbaseret coaching psykologi, bliver du trænet i hhv. evidensbaseret- psykologisk- og integrativ coaching. Du får en metaforståelse for de psykologiske mekanismer og den videnskab der ligger bag coaching og arbejdet med at udvikle  og rykke mennesker fra a til b.

Du får et indblik i bredden af alle de evidensbaserede- og psykologiske metoder, teknikker og tilgange der findes, og får en meta-værktøjskasse, der meget større end de fleste er klar over. Du lærer at håndtere de mennesker du arbejder med ud fra mennesket selv og ikke bare den ene klassiske trin-model, som man lærer på de konventionelle coachuddannelser

Det er en masteruddannelse, der lægger et niveau oven på den faglighed du allerede har, uanset om du arbejder som leder, psykoterapeut, coach, mentor, træner, psykolog, underviser, elitesportsudøver, hr-konsulent mv. Sagen er, at du arbejder med udvikling af mennesker, er nysgerrig på at forstå metaperspektivet af dit eget arbejde og gerne vil uppe dit game, din faglighed og dine færdigheder. 

Nogle kommer med en coachuddannelse i baggrunden, andre vælger os til netop fordi vi med masteruddannelsen tilbyder et højere coachingfagligt niveau ifht. at integrere coaching med den ekspertise du allerede besidder. Du kan dermed ansøge hvad enten du arbejder med coaching og udvikling af mennesker som en større eller mindre del af dit virke.

På uddannelsen bliver du udfordret, trænet og certificeres først, når du har nået dit næste niveau – som en der arbejder evidensbaseret og ved hvilke mekanismer og psykologiske processer, der skaber fremdrift, transformation og resultater hos de mennesker du arbejder med. Det betyder også, at du kommer til at hvile i din egen ekspertise, din faglige dygtighed og at du har fået klarhed over præcis, hvordan og hvorfor du adskiller dig fra mængden af andre coaches.

Efter uddannelsen er du ikke bare en coach. Du er en af de allerdygtigste til at håndtere mennesker du arbejder med - og dygtighed spiller altså en rolle. Man vil ikke "bare have en coach", man vil have "den dygtigste coach".

***Vi tilbyder nu masteruddannelsen som et FAST TRACK på 6 måneder, som er nøje sammensat med henblik på, at vores elever ofte har en travl hverdag. Mange er selvstændige, har lederjobs, eller er i en stilling, hvor erfaring og værktøjer fra uddannelsen i virkeligheden var nødvendige i går, og vil være med til at lette og effektivisere deres arbejde med mennesker.

Mød nogle af af vores tidligere deltagere og se en række udtalelser her.


Curriculum

På masteruddannelsen i evidensbaseret coaching psykologi guider vi dig bl.a. igennem følgende:

VIDENSKABEN I PRAKSIS

 • Coaching som videnskab
 • De mange coaching modeller
 • Evidensbaseret coaching
 • Evidensbaseret coaching i praksis

COACHING PSYKOLOGIEN

 • Adfærdspsykologisk coaching
 • Humanspsykologisk coaching
 • Kognitiv- og kognitivadfærdspsykologisk coaching
 • Positiv psykologisk coaching
 • Neuro coaching
 • Løsningsfokuseret psykologisk coaching
 • Narrativpsykologisk coaching
 • Eksistentielpsykologisk coaching
 • Gestaltpsykologisk coaching

INTEGRATIVE METODER & TEKNIKKER

 • Lingvistiske metoder
 • Visuelle metoder
 • Kreative metoder
 • Kropslige metoder
 • Spirituelle metoder
 • Mindfulness metoder
 • Hypnose- og coaching

Uddannelsesstart & datoer

STARTDATO [ONLINE]
Onsdag den 18. september 2024 (undervisningsmateriale frigives)

FØRSTE WORKSHOP [FYSISK I KBH]:
Onsdag den 25. september kl. 9.30-16.00
Torsdag den 26. september kl. 9.30-16.00
Fredag den 27. september kl. 9.30 -16.00

MODULER & ØVESESSIONER [ONLINE]:
Onsdag den 9. oktober kl. 15.00-17.00
Onsdag den 23. oktober kl. 15.00-17.00
Onsdag den 6. november kl. 15.00-17.00
Onsdag den 20. november kl. 15.00-17.00
Onsdag den 4. december kl. 15.00-17.00
Onsdag den 18. december kl. 15.00-17.00

ANDEN WORKSHOP [FYSISK I KBH]:
Torsdag den 9. januar kl. 9.30-16.00
Fredag den 10. januar kl. 9.30-16.00

SUPERVISION & ØVESESSIONER [ONLINE]:

Onsdag den 22. januar kl. 15.00-17.00
Onsdag den 5. februar kl. 15.00-17.00

AFLEVERING EKSAMEN [INDSEND SKRIFTLIGT + 2 LYDFILER]:
Søndag den 17. februar kl. 23.59.

CERTIFICERING [FYSISK I KBH]:
Fredag den 28. februar 9.30-16.00

Lokation

Uddannelsen foregår både live og online. Workshopdage og certificering afholdes på Frederiksberg i København imens moduler, øvesessioner og supervision afholdes online. Vi har som regel deltagere fra hele landet.

Målgruppe & deltagerantal 

Vores deltagere arbejder typisk som coaches, ledere, psykoterapeuter, mentorer, trænere, psykologer, undervisere, elitesportsudøvere, hr-konsulenter mv. Fælles er, at de arbejder med udvikling af mennesker, er nysgerrige på at forstå metaperspektivet og psykologien bag udvikling af mennesker og gerne vil være endnu dygtigere både i teori og praksis.

Nogle kommer med en coachuddannelse i baggrunden, andre vælger os til netop fordi masteruddannelsen tilbyder et højere coachingfagligt niveau ifht. at integrere coaching med den ekspertise de allerede besidder, og fordi de dermed ikke nødvendigvis at skal igennem en klassisk coachuddannelse . Deltagere kan dermed både være nyuddannede eller erfarene, og en del af styrken ved vi, er at holdet ikke er branchespecifikt.

Af hensyn til den enkelte deltagers mulighed for at stille spørgsmål, få sparring og opnå en god gruppedynamik, er der et begrænset antal pladser på 8-16 deltagere.

Pris

Din investering  på masteruddannelsen er 44.000 kr. ex. momsInklusive al undervisningsmateriale videoer, online sessioner, handouts og frokost mv.

Eksamen & adgangskrav

Adgangskrav: Godkendt ansøgning + samtale
Eksamen: Skriftlig refleksionsopgave over egen praksis + lydfiler

Undervisere

Uddannelsesleder og primær underviser er Julie Beicker, MSc. in Positive Psychology & Coaching Psychology og  Cand. Mag i Cognition & Communication. Underviser og supervisor Camilla Lender er psykoterapeut.

Tilmelding

Vil du tilmelde dig uddannelsen eller har du spørgsmål til den, er du  velkommen til at kontakte os på mail@ifcp.dk eller booke en samtale.

 • IFCP

  ““Alle der arbejder med coaching eller vejledning, burde vide hvilket fundament de arbejder ud fra - så jeg vil anbefale uddannelsen til alle der arbejder med at hjælpe mennesker! For mig, gav det fundament for en helt ny tilgang til det at lave hypnoterapi, samt tilliden til den faglige ballast jeg bygger på. Rent personligt har det gjort at jeg kan hvile mere i min faglighed, og de kombinationer jeg laver - og det giver ro.””

  Mentalist & Hypnosespecialist

 • IFCP

  “Waow. Stemningen, undervisningen, sammenholdet og et KÆMPE katalog af tilgange jeg kan trække på ift. klienter. Personligt føler jeg mig mere kompetent, fordi jeg nu kan underbygge det jeg gør overfor klinten. Det kunne jeg ikke før uddannelsen. Største take aways 1) at coaching ikke kun er spørgsmål 2) at jeg kan skifte tilgang og psykologisk retning afhængig af hvem min klient er, og 3) at det ikke altid er nødvendigt at kigge tilbage i fortiden for at forstå nutiden. Alle coaches burde vide det her.”

  Cand. Soc. & Coach

 • IFCP

  “Jeg kan varmt anbefale uddannelsen i Evidensbaseret coaching psykologi til alle coaches og terapeuter, der ønsker at blive klogere på, hvad der virker i coaching og hvorfor. Før uddannelsen var jeg ikke bevidst om, hvad jeg egentlig gør, når jeg coacher. Jeg gør det bare. Nu har jeg fået en bevidst og meget mere tydelig værktøjskasse med teorier, teknikker og modeller, så jeg bedre kan hjælpe min klient på lige præcis den måde, der passer til ham eller hende. Jeg forventer faktisk også, at coachingen bliver endnu mere berigende for mig selv ;) ”

  Mastercoach, Businessmentor & forfatter

 • IFCP

  “Personligt har jeg for en af mine første gange oplevet et rum så kontribuerende til læring - et rum af terapeuter og coaches mv. der søger mere viden og selbevidsthed. Hvis erfaringer og lyst til at hjælpe andre smitter af på hinanden og danner en opadgående spiral af selvudvikling. Fagligt har det været enorm givende at forstå de mange forskellige psykologiske tilgange, samt erkende hvor mange af sindets "abstrakte" og "mystiske" funktionaliteter der faktisk kan forklares og beskrives af håndgribelige fakta. Jeg synes alle bør vide disse ting.”

  Cand.IT & Mind & Biohacking Coach

 • IFCP

  “Jeg er blevet en bedre coach! Før følte jeg at mit virke var fluffy og at jeg havde svært ved at forklare skeptikerne, hvorfor coaching er virksomt og ikke bare random snak. Nu ved jeg, at der er masser af teori bag, det jeg kan, der bunder i beviselige virkningsfulde værktøjer og at det er tæt forbundet med psykologien. Jeg fik en afslappethed omkring de værktøjer jeg allerede anvender … og så fik jeg flere nye modeller, som ikke er fra min oprindelige coachuddannelse, men fra anerkendte forskere. Jeg vil anbefale det alle coaches - flere værktøjer til rygsækken og alt teorien bag coaching.”

  Mastercoach & Shaddow Facilitator

 • IFCP

  “Jeg vil anbefale uddannelsen til alle coaches, behandlere og terapeuter som arbejder med klienter i forvejen. For at få foldet metoder, modeller og værktøjer ud så der intuitivt kan tages fra flere hylder. Og så kunne alle der i øvrigt arbejder i teams, har medarbejdere (eller ledere) have god gavn af uddannelsen da - faktisk alle der arbejder med og for andre mennesker, kan få god viden og gode indsigter. Jeg føler jeg står meget stærkere i det jeg kan, jeg har lært virkelig meget og føler mig meget inspireret.”

  Leder & Coach

 • IFCP

  “Jeg har fået en kæmpe mængde viden og en overordnet forståelse for de psykologier der ligger bag coaching. Derudover en masse inspiration og nye værktøjer, som giver mig mange flere muligheder i mine sessioner.
  For mig personligt betyder det at jeg er meget skarpere på hvad det er jeg gør, og hvad der virker. Jeg har i den grad fået udvidet mit synsfelt og jeg fået klarhed over hvad jeg kan, hvilken slags coach jeg er, samt hvilken vej jeg skal gå fremover. Jeg vil anbefale den til alle som går med den samme fluffy følelse ift.coachingfaget, som jeg havde.”

  Producent, musiker & præstationscoach

 • IFCP

  “Indsigten i de forskellige coaching psykologiske æra og metoder/modeller har gjort mig endnu bedre som coach. Jeg var vild med det hele, men især den videnskabelige baggrund og den praktiske tilgang, hvor jeg har fået lov at afprøve alle de forskellige teknikker, så jeg fremover har flere heste at spille på - og derfor bedre kan tilpasse min coaching til lige netop den klient jeg sidder over for har rykket mig. Jeg føler virkelig, at jeg har noget at have det i nu og nu. Tusind tak”

  Elitesportsudøver & Coach

 • IFCP

  “Det har simpelthen været så inspirerende! At vi er så mange med forskellige baggrunde - og at man virkelig kan mærke jeres kæmpe passion for emnet. Du er virkelig skarp, Julie! Det var en gave i sig selv, at få tid til refleksion over egen praksis – og det med at coache ud fra teoretiske modeller, synes jeg er en åbenbaring.”

  Mentor & CEO Teentrivsel

 • IFCP

  “Jeg vil altid gerne være bedre, optimere min præstation og få ny inspiration - og det har jeg i den grad fået! Fantastisk at teorien er kombineret med rigtig mange og gode, praktiske øvelser. Genialt at coache ud fra videnskabelige modeller, som jeg som psykolog kender fint i forvejen, men aldrig har tænkt på kunne benyttes til coaching. Jeg tror, at mange coaches, ville kunne lære rigtig meget af dig, Julie. Ikke fordi de ikke er dygtige og hjælper deres klienter, men fordi de ville kunne optimere deres præstationer og få endnu flere værktøjer i deres rygsæk.”

  Psykolog & coach

Det lærer du ... 

 • At coache evidensbaseret- psykologisk og integrativt
 • Den psykologiske baggrund og mekanismerne i coaching
 • Videnskaben og forskningen bag coaching 
 • Integrativ tilgang og teknikker
 • Nye effektivte værktøjer og tilgange
 • Udvikling af din egen ekspertise som coach
 • Faglig forståelse og forbedrede færdigheder
 • At skabe gennembrud med metoder tilpasset den enkelte  
 • Udvikling af din egen coaching model og unikke metode

Det får du ...

 • 12 undervisningsmoduler
 • 6 workshopdage dage (9.30-16.00)
 • 6 Q&A, supervision & øve-sessioner
 • 12 timers peer coaching
 • Individuel mentoring & supervison
 • Afklaring af dit unikke coachDNA
 • Uddannelse med begrænset deltagerantal
 • Feedback på eksamen og lydfiler
 • Lækker forplejning

FAQ

De klassiske spørgsmål - og de klassiske svar ...

Skal jeg være uddannet coach, for at kunne tage masteruddannelsen?

Nogle kommer med en coachuddannelse i baggrunden, andre vælger os til netop fordi masteruddannelsen tilbyder et højere coachingfagligt niveau ifht. at integrere coaching med den ekspertise de allerede besidder, og fordi de dermed ikke nødvendigvis at skal igennem en klassisk coachuddannelse . Deltagere kan dermed både være nyuddannede eller erfarene, og en del af styrken ved vi, er at holdet ikke er branchespecifikt.

Får jeg en titel og et certificeringsbevis?

Du bliver certificeret fra Institut for Coaching Psykologi i Masteruddannelsen i Evidensbaseret Coaching Psykologi og får et eksamensbevis.

Kan jeg trække uddannelsen fra i min virksomhed?

Det kan du. Der der mange, der har gjort og vi sender selvfølgelig en faktura til dig.

Er alle deltagere coachuddannet?

Vi ser typisk at cirka halvdelen kommer med en decideret coachinguddannelse bag sig. Den anden halvdel arbejder med udvikling af mennesker som en del af deres virke. Det kunne fx være mentore, HR-konsulenter, psykologer eller elite sportstrænere.

Hvad kan jeg, når jeg er færdig, som jeg ikke kan nu?

Vores elever rapporterer at de hviler i deres faglighed, og har opnået et højere niveau af dygtighed, som de slet ikke vidste fandtes. Nogle har startet virksomhed på baggrund af uddannelsen, nogle har fået hul igennem med deres eksisterende forretninger (fordi de fandt deres unikke niche) og andre har avanceret i deres job og er fx blevet in-house-coaches. Nogle har brugt viden fra uddannelsen til at tilrette deres egne forløb, kurser, workshops eller uddannelser og rapporterer nu at de får større og hurtigere resultater med deres klienter, såvel som de rapporterer om øget interesse og højere honorarer.  

Hvor meget forberedelsestid skal jeg forvente?

Forud for hver workshop og online modul, vil der være noget materiale du skal have skimmet igennem på forhånd. I gennemsnit skal du beregne ca. 20-25 minutters forberedelsestid. 

Kan jeg betale i rater?

Ja det er muligt. Tag evt. kontakt til os, hvis du ønsker at få særlig afdragsordning på din uddannelse.

Er det for mig?

Hvis du er i tvivl om uddannelsen er den rette for dig, så tag en snak med os - det er ganske uforpligtende. Book en snak her.

Jeg vil også gerne vækste min virksomhed og har hørt, at I også har den vinkel med?

Det er korrekt. Uddannelseslederens eget nichefelt er business coaching, og den ekspertise skinner igennem. Det kan ikke undgås. Vores elever rapporterer at have udviklet- og for nogens vedkommende vækstet deres forretninger under forløbet. Så ja, der bliver typisk skabt momentum for at rykke i egen biks eller egen karriere også:) 

Kan jeg få uddannelsen skattefrit? 

Bruttolønsordningen, Lønomlægning eller Fleksibel Lønpakke dækker over muligheden for, at en medarbejder får et gode eller et produkt betalt af sin arbejdsplads over sin bruttoløn. Det vil sige, at din virksomhed betaler for uddannelsen og (delvist) trækker momsen fra. Prisen bliver trukket over din bruttoløn over eksempelvis et år, og du sparer derved skatten.

Vi gør opmærksom på, at dette oplyses som generel information om muligheden for denne ordning. For at få nøjagtig information om de betingelser, der skal være opfyldt, for at du kan få Coachuddannelsen betalt, foreslår vi, at du kontakter SKAT på tlf. 72 22 18 18 og naturligvis med din arbejdsgiver.

 • IFCP

  “Indsigten i de forskellige coaching psykologiske æra og metoder/modeller har gjort mig endnu bedre som coach. Jeg var vild med det hele, men især den videnskabelige baggrund og den praktiske tilgang, hvor jeg har fået lov at afprøve alle de forskellige teknikker, så jeg fremover har flere heste at spille på - og derfor bedre kan tilpasse min coaching til lige netop den klient jeg sidder over for har rykket mig. Jeg føler virkelig, at jeg har noget at have det i nu og nu. Tusind tak”

  Elitesportsudøver & Coach

 • IFCP

  “Jeg har fået en kæmpe mængde viden og en overordnet forståelse for de psykologier der ligger bag coaching. Derudover en masse inspiration og nye værktøjer, som giver mig mange flere muligheder i mine sessioner.
  For mig personligt betyder det at jeg er meget skarpere på hvad det er jeg gør, og hvad der virker. Jeg har i den grad fået udvidet mit synsfelt og jeg fået klarhed over hvad jeg kan, hvilken slags coach jeg er, samt hvilken vej jeg skal gå fremover. Jeg vil anbefale den til alle som går med den samme fluffy følelse ift.coachingfaget, som jeg havde.”

  Producent, musiker & præstationscoach

 • IFCP

  ““Alle der arbejder med coaching eller vejledning, burde vide hvilket fundament de arbejder ud fra - så jeg vil anbefale uddannelsen til alle der arbejder med at hjælpe mennesker! For mig, gav det fundament for en helt ny tilgang til det at lave hypnoterapi, samt tilliden til den faglige ballast jeg bygger på. Rent personligt har det gjort at jeg kan hvile mere i min faglighed, og de kombinationer jeg laver - og det giver ro.””

  Mentalist & Hypnosespecialist

 • IFCP

  “Waow. Stemningen, undervisningen, sammenholdet og et KÆMPE katalog af tilgange jeg kan trække på ift. klienter. Personligt føler jeg mig mere kompetent, fordi jeg nu kan underbygge det jeg gør overfor klinten. Det kunne jeg ikke før uddannelsen. Største take aways 1) at coaching ikke kun er spørgsmål 2) at jeg kan skifte tilgang og psykologisk retning afhængig af hvem min klient er, og 3) at det ikke altid er nødvendigt at kigge tilbage i fortiden for at forstå nutiden. Alle coaches burde vide det her.”

  Cand. Soc. & Coach

 • IFCP

  “Jeg vil altid gerne være bedre, optimere min præstation og få ny inspiration - og det har jeg i den grad fået! Fantastisk at teorien er kombineret med rigtig mange og gode, praktiske øvelser. Genialt at coache ud fra videnskabelige modeller, som jeg som psykolog kender fint i forvejen, men aldrig har tænkt på kunne benyttes til coaching. Jeg tror, at mange coaches, ville kunne lære rigtig meget af dig, Julie. Ikke fordi de ikke er dygtige og hjælper deres klienter, men fordi de ville kunne optimere deres præstationer og få endnu flere værktøjer i deres rygsæk.”

  Psykolog & coach

 • IFCP

  “Jeg vil anbefale uddannelsen til alle coaches, behandlere og terapeuter som arbejder med klienter i forvejen. For at få foldet metoder, modeller og værktøjer ud så der intuitivt kan tages fra flere hylder. Og så kunne alle der i øvrigt arbejder i teams, har medarbejdere (eller ledere) have god gavn af uddannelsen da - faktisk alle der arbejder med og for andre mennesker, kan få god viden og gode indsigter. Jeg føler jeg står meget stærkere i det jeg kan, jeg har lært virkelig meget og føler mig meget inspireret.”

  Leder & Coach

 • IFCP

  “Jeg kan varmt anbefale uddannelsen i Evidensbaseret coaching psykologi til alle coaches og terapeuter, der ønsker at blive klogere på, hvad der virker i coaching og hvorfor. Før uddannelsen var jeg ikke bevidst om, hvad jeg egentlig gør, når jeg coacher. Jeg gør det bare. Nu har jeg fået en bevidst og meget mere tydelig værktøjskasse med teorier, teknikker og modeller, så jeg bedre kan hjælpe min klient på lige præcis den måde, der passer til ham eller hende. Jeg forventer faktisk også, at coachingen bliver endnu mere berigende for mig selv ;) ”

  Mastercoach, Businessmentor & forfatter

 • IFCP

  “Personligt har jeg for en af mine første gange oplevet et rum så kontribuerende til læring - et rum af terapeuter og coaches mv. der søger mere viden og selbevidsthed. Hvis erfaringer og lyst til at hjælpe andre smitter af på hinanden og danner en opadgående spiral af selvudvikling. Fagligt har det været enorm givende at forstå de mange forskellige psykologiske tilgange, samt erkende hvor mange af sindets "abstrakte" og "mystiske" funktionaliteter der faktisk kan forklares og beskrives af håndgribelige fakta. Jeg synes alle bør vide disse ting.”

  Cand.IT & Mind & Biohacking Coach

 • IFCP

  “Det har simpelthen været så inspirerende! At vi er så mange med forskellige baggrunde - og at man virkelig kan mærke jeres kæmpe passion for emnet. Du er virkelig skarp, Julie! Det var en gave i sig selv, at få tid til refleksion over egen praksis – og det med at coache ud fra teoretiske modeller, synes jeg er en åbenbaring.”

  Mentor & CEO Teentrivsel

 • IFCP

  “Jeg er blevet en bedre coach! Før følte jeg at mit virke var fluffy og at jeg havde svært ved at forklare skeptikerne, hvorfor coaching er virksomt og ikke bare random snak. Nu ved jeg, at der er masser af teori bag, det jeg kan, der bunder i beviselige virkningsfulde værktøjer og at det er tæt forbundet med psykologien. Jeg fik en afslappethed omkring de værktøjer jeg allerede anvender … og så fik jeg flere nye modeller, som ikke er fra min oprindelige coachuddannelse, men fra anerkendte forskere. Jeg vil anbefale det alle coaches - flere værktøjer til rygsækken og alt teorien bag coaching.”

  Mastercoach & Shaddow Facilitator


INSTITUT FOR COACHING PSYKOLOGI

UDNYTTER DU DIT FULDE POTENTIALE SOM COACH? VIL DU HØJNE DIT NIVEAU & UDDANNE DIG I VIDENSKABEN BAG PRAKSISEN?

Hos Institut for Coaching Psykologi er  vores mission  at højne det faglige niveau inden for coachingfeltet i Danmark. Vi ønsker at hjælpe coaches, mentorer, trænere og andre, der arbejder med at udvikle mennesker, til at forstå den massive videnskab som den moderne coaching basserer sig på, således at de står stærkere i deres fag og endnu bedre (og mere effektivt) kan hjælpe andre til at stå endnu stærkere i dem selv. 

Kun hvis vi selv formår at udnytte vores potentiale, kan vi hjælpe andre til at gøre det samme. Vi må derfor leve op til det, vi selv prædiker som coaches ... med andre ord: Æde vores egen medicin.

Når du er landet her, så er det højst sandsynligt, fordi du er nysgerrig og måske også lidt nørdet? ... og så er du nok (ligesom os) drevet af at et højt niveau, dirve og levere være den skarpeste udgave af dig selv. 

Læs mere om vores uddannelse i coaching psykologi